Måndag

Nu är de igen några dagar sen! Men felisos senaste dagar.
I lördags trimmade jag han i ridhuset, de är som vanligt att försöka få han igenom och arbeta med baken! Han kämpade på med alla våra olika övningar som jag brukar göra! Söndagen red jag ut! Han var riktigt vild!!!!!! Idag trimma jag också i ridhuset, han kändes lite lat idag.. Men jobbade på bra!!!
Imorgon blir de träning med båda hästarna blir super kul!!!!


Godmorgon

Nu har jag inte uppdaterat sen i söndags mest för inget har hänt! Hästarna har fått ha två lite lugnare dagar. Först i måndags skrittade jag ut dom och travade lite. Igår var jag i ridhuset och red ett lugnt pass medan mamma tömkörde Kosmita! Idag blir de hoppträning med båda hästarna för Jenny!! Super kul!!! Men nu först blir de stallet och mocka!


Vinst

Vinst 115 med feliso! En okej runda! feliso hoppade super fint men var lite stark! 120 hoppade han också super, dock blev ett avstånd när vi svängde upp på ett räcke lite tajt så han rev de, han hade också ett ner till ser ut på filmen som han kommer bra men bakbena hade kunnat jobba lite bättre! Lite synd då jag behöver lite fler nollor i 120 men har lite svårt för a0 i 120 förtillfället....
Kosmita har haft en mindre bra dag, 110: riv plus ett stopp. Jag blev passiv efter river och Kosmita gillade inte de blöta tunga underlaget som var i första klassen!
115: ett ner en okej runda! Kosmita trampa om så vi fick ner den bommen!!


Tävling

Nu är vi påväg till tävling i Perstorp! Får hoppas hästarna och jag gör bra rundor!!!!


Lån dag

Hallå!
Efter en lång dag sitter jag äntligen i soffan!
Dagen har gått i ett, i morse hjälpte jag mamma att städa stallet! Boxmattor skulle ut och rengöras! Sen har inte Mycket hänt! Lovisa håller en aktiv !
Ikväll trimmade jag båda hästarna! Dom var duktiga! Kosmitas pass gick mest ut på att få han att lyssna framåt och vara lösgjord! De gick över förväntan! Han lyssnade bra och jobbade fint!
Feliso hade också ett bra men kort pass, hade ingen direkt plan mer än att han skulle lyssna framåt och bakåt och vara lösgjord!
Någon tvätt av hästar hann jag tyvärr inte med! Får borsta lite extra imorgon!
De blev sent och mamma och pappa var och hämtade halm! Maten blev sent och nu är jag som sagt äntligen hemma!
Blir snart sängen och hoppas på Lovisa har en bra natt då de blir upp tidigt imorgon!

Kramis


Börja blogga igen!

De var väldigt längesen jag skrev här! Men tänkte börja skriva här igen! Mest för min egen skull.
Mycket har hänt sedan sist, jag köpte Feliso när han var 4 år( nu är han 7 år) Kosmita har vi kvar som även han hade en tråkig period förra året då han blev buköppnad i oktober 2012. Även har vår lilla ofelia fått ett föl som nu är 1 år! Hon heter Cenina och är efter Cyklon!
Jag har även förändrat hela mitt liv genom att bli mamma till vår fina Lovisa! Hon föddes den 21 november på min mammas födelsedag! Jag och joachim har även köpt ett hus i Påarp! Vilket är
Nära mamma och pappa där hästarna fortfarande står! De är mycket jobb att få allt att gå runt men de e helt klart värt de! Jag har mycket hjälp av mamma och pappa för att kunna hålla på med hästarna! Joachim jobbar mycket och tränar fotboll så de krävs att jag har någon som stöttar mig och kan ta hand om Lovisa !

Mycket har som sagt hänt sen sist men livet kunde inte blivit bättre.
Jag har för ganska längesen såklart bestämt mig att satsa fullt ut på Feliso! Jag vet att han har kapacitet och hoppas att vi kan utvecklas tillräckligt för att i första hand kunna rida 130!
Men först i år är såklart mitt mål att göra många bra rundor och placeringar i 120!
I helgen var vi och tävlade i munka Ljungby! En fantastisk tävlingsplats som både jag och mina hästar trivs på! ( som gravid förra sommaren deb vi 120 och var nolla)
Denna tävlingen hade jag väldigt bra rundor och resultat.
Feliso:
115: 0 fel, 5 placerad
125: 0+0 fel , 15 placerad ( debuten)
120: 8 fel men en hyfsad runda, ena rivningen tar jag på mig andra var Feliso lite slarvig!

Kosmita:
115: 0 fel, 3 placerad
110: 0+0 fel 4 placerad

Kosmita har verkligen haft ett bra år och är placerad på nästan varenda tävling! Han är dock fortfarande lite tråkig hemma men vi kämpar på! Kosmita hänger med på dom flesta tävlingarna och hoppar 110-115 klasser! Tanken är att vi snart ska prova 120 igen!

Men som sagt vidare till Feliso som numera är min nr 1 häst! Vi tränar på för fullt för Jenny i hoppningen och dressyr för Hilde! Precis som min uppläggning alltid varit. Dressyren anser jag väldigt viktig och mitt och felisos största problem är att han behöver bli starkare och använda sina bakben mera. I hoppningen behöver jag få lite bättre känsla och försöka rida i lite bättre tempo så jag har något att hålla i!
Med hjälp av mina tränare vet jag att vi snart kommer lyckas ännu bättre! Vi har även tillsammans kommit med i elitsatsning i Åstorp som är min klubb sen några år tillbaka! Med den satsningen hoppas jag att kunna få mer hjälp för att uppnå mitt mål. De jobbigaste kommer vara att träna mig själv! Men de behövs det med! Jag har för tillfället väldigt dålig kondition så försöker att springa lite hemma. De är inte lätt när man har en liten flicka på 9 månader som inte alls vill göra som jag vill! Men jag får springa med barnvagnen runt huset, de är jobbigt men jag försöker öka med ett varv varje dag och köra intervaller! Så hoppas jag inte är helt värdelös när väl första fysträningen kommer!
Idag hade Feliso sin vilodag, och imorgon ska jag trimma igenom han inför tävlingen på söndag som är i Perstorp! Vi kommer att hoppa 115, 120. ( Kosmita kommer även han vara med och hoppa 110,115) Kosmita gjorde ett bra pass idag, hans största problem när jag rider just nu är att han verkligen inte vill gå fram för skänklen. Jag hoppas de snart blir bättre! Som tur var har jag mycket hjälp av mamma! Hon brukar tömköra mina hästar, mest Kosmita dock! Men vi ska försöka få någon som kan hjälpa mig att tömköra han så han blir lite starkare i bakkärran!

Nu ska jag hålla kväll! Lovisa sover sedan en stund sen och jag bara slappar i soffan!


RSS 2.0